Home
mei 30, 2020

Nieuwsbrief juni 2020


Nieuwsbrief KBO Keijenborg. juni 2020

Beste leden,

Vanaf 1 juni is er weer wat meer bewegingsvrijheid, maar de “1,5 meter” blijft gehandhaafd. Dit biedt voor onze activiteiten nog weinig mogelijkheden.
2 juni vergaderen we weer als bestuur. Wij zullen dan overleggen welke activiteiten eventueel weer mogelijk zijn en zullen dat met de betreffende contactpersonen overleggen.
Houd contact met elkaar en blijf gezond.
Het bestuur

Zo langzamerhand zijn er weinig andere onderwerpen meer op TV dan opinie-programma’s, kranten en tijdschriften over de corona pandemie. Sinds de tweede wereldoorlog is er geen enkele gebeurtenis geweest die zoveel invloed op ons leven heeft gehad.
Beperking in onze bewegingsvrijheid, beperkingen in onze lijfelijke contacten met kinderen en kleinkinderen, het wegvallen van bioscoop- theater- en museumbezoeken en noem maar op. Daarnaast de continue angst met het Covid-19 virus te worden besmet en op een Intensive Care te belanden. De isolatie van onze leeftijdsgenoten in verzorgings-en verpleeghuizen, verschrikkelijk voor hen. Het enige waar deze groep vaak nog van geniet, het hebben van contact met familie en naasten, is hen ontnomen. Van alleen een zwaaimomentje word je echt niet vrolijk. De leiding is creatief in het bedenken van dingen die wat afleiding te brengen. Een gangbingo of het optreden van een muzikant op het binnenplein die vanaf het balkon dan te zien is. En misschien wel een van de heftigste beperkingen, het niet kunnen bijwonen van de begrafenis of crematie van familie, vrienden en kennissen. Al deze zaken belemmeren ons in het beleven van het leven. Vooral alleenstaanden worden hierdoor getroffen, stellen hebben nog aanspraak aan elkaar. Het tegenovergestelde een feestje vieren is helaas ook niet mogelijk. Er zijn al heel wat mensen jarig geweest die ‘alleen’ taart hebben gegeten in plaats van met familie, vrienden en bekenden. Met ‘alleen’ wordt dan bedoeld ‘in je uppie’ en niet ‘uitsluitend’.
Huwelijksjubilea, ook al zijn echtparen 50 jaar of meer getrouwd, kunnen eveneens niet gevierd worden. Vaak wordt er gezegd we schuiven het feestje door naar het najaar, dan wordt het misschien weer iets te veel van het goede, een aaneenschakeling van feestelijke bijeenkomsten. Het meest wordt er toch verlangd naar een knuffel van je kind of kleinkind, als dat weer mag worden we weer echt blij!

Eens temeer is het in deze tijd duidelijk dat het hebben van hobby’s en andere activiteiten van groot belang is. Zo vermaken velen van ons zich het lezen van een goed boek, het doen van opruimklusjes die al veel eerder hadden moeten gebeuren en puzzelen van legpuzzels tot woordzoekers. Ook aan de tuin wordt veel tijd besteed, terwijl je heerlijk buiten aan het werk bent kun je ook nog een praatje maken met toevallige voorbijgangers. Er wordt inderdaad ook veel gewandeld, even een frisse neus halen. Als je door het dorp loopt valt het gewoon op dat de meeste tuinen er piekfijn bij liggen. Wat dat betreft zijn ze nu eigenlijk al ‘kermis klaar’.
Wij beseffen heel goed dat wij aan de goede kant van het land wonen, wij kunnen gewoon naar buiten zonder in problemen te komen met de 1 ½ meter afstand. Hoe doen mensen dat die drie hoog in een flat wonen en de trap of lift moeten gebruiken om op straat te komen, het is gewoon onvermijdelijk dat je dan te dicht bij andere mensen komt.

Gelukkig werken de tv en de radio nog, dit geeft afleiding. Ook de privé contacten via telefoon whats app en mail worden veel gebruikt om elkaar toch op de hoogte te brengen van nieuwtjes of gewoon even lekker te kletsen. Als er iemand extra aandacht verdient bijvoorbeeld vanwege een verjaardag wordt er nu vaak een felicitatiekaartje op de bus gedaan. Wil je extra verwennen dan doet het laten bezorgen van een boeket bloemen het ook goed, altijd een fijne verrassing!

Kortom door zoveel mogelijk bezig te zijn is het doorstaan van de coronapandemie veel gemakkelijker. Natuurlijk zijn er ook mensen die helemaal niets om handen kunnen hebben omdat ze ziek zijn of geestelijk hebben ingeboet. Voor hen zouden wij, de relatief gezonden, moeten proberen iets te betekenen. Gelukkig vinden dergelijke activiteiten, meer in de dorpen dan in de steden, plaats. En als u zich dan toch mocht vervelen, schrijf eens een column of reageer eens op een bestaande column. Dat kan ook bij de KBO.

Blijf gezond en volg de regels van de overheid, hoe moeilijk dat soms ook is.
Denk maar zo: ‘Het is donker, maar het wordt ook weer licht’.

Attentie
U hebt allen onlangs een brievenbuspakketje van ons ontvangen, wij hopen dat u er lekker van gesmuld hebt en dat de ‘klavertjes vier’ al uitkomen… Op verschillende manier hebben wij ontzettend veel leuke reacties gehad, fijn om te merken dat deze actie zo gewaardeerd werd door velen!

Maria Postel

Wordt “Maria Postel” binnenkort weer bewoond??
Op Facebook wordt vermeld dat hiervoor een zorgorganisatie is gevonden, wij wachten af.

………………………………………………………………………………………………………………

Alle jarigen in juni, van harte gefeliciteerd,
                                           wij wensen u ondanks alle beperkingen
                            toch een fijne dag!

 

                          Het Magazine en de nieuwsbrief voor juli en augustus verschijnen 23 juni

Copyright © 2004-2020 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee