Home
jun 27, 2020

Nieuwsbrief juli-augustus 2020


Nieuwsbrief KBO Keijenborg. juli en augustus 2020

Beste leden,

De zomer is begonnen en door de enkele versoepelingen van de coronamaatregelen zijn wij gestart met verschillende buitenactiviteiten om de maandenlange stilte en afzondering te doorbreken.
Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds ondersteunen dit financieel om er gezamenlijk voor te zorgen dat eenzaamheid onder ouderen tegen wordt gegaan tijdens de zomermaanden.

Contactmiddagen.

Wij zijn gestart met deze middagen om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten.
Dit doen we op het pleintje tussen de Horst en de gymzaal met maximaal 16 personen en met inachtneming van de 1½ meter regel, van 14.00 uur tot 16.00 uur.
Vrijdag 12 juni hebben we de volksdans- en koersbalgroep uitgenodigd en woensdag 17 juni de bingogroep. Dit waren erg gezellige middagen waarbij werd gezorgd voor koffie, een drankje en een hapje. Iedereen heeft dit zeer gewaardeerd en hiervan genoten.
Wij zullen de komende tijd t/m. 1 augustus elke woensdagmiddag een activiteitengroep via de contactpersoon uitnodigen. Op de zaterdagmiddagen zijn leden die niet bij een activiteitengroep behoren van harte welkom. U moet zich hiervoor wel van te voren aanmelden bij onderstaande contactpersonen (max. 16 personen).
Wij hebben voor deze middagen onderstaand schema opgesteld;
Voor de woensdagmiddag:

- 24 juni Kaartgroep
- 1 juli Internetcafé
- 8 juli Bingogroep
- 15 juli Volksdans- en koers- balgroep
- 22 juli Kaartgroep

Op de volgende zaterdagmiddagen zijn dan de overige leden welkom; 27 juni, 4 – 11 – 18 – 25 juli en 1 augustus.Aanmelding voor deze zaterdagmiddagen bij :
Francy Wicherink 0575-463467 of bij Jan Haarlink 0575-463137

Voor alle middagen geldt dat men voor eigen vervoer moet zorgen en de coronaregels in acht neemt.
Dus niet ziek zijn, handen desinfecteren bij aankomst en de aanwijzingen van de begelei-ding opvolgen.
Deze en alle onderstaande activiteiten gaan door als de weersomstandigheden dit toelaten. 

Bridgeclub “de Kei” start zomerbridge in stralende zomertuin

Het was even zoeken en uitproberen, maar we zijn er in geslaagd om weer een bridgemiddag te organiseren met als motto: fijn om elkaar weer te ontmoeten! Hiervoor moest eerst weer flink geïnvesteerd worden. We spelen op 4 tafels (totaal 16 personen), met elke tafel 24 spellen waarbij de App Bridge-Score voor thuisbridge wordt gebruikt om de resultaten per tafel bij te houden. Er wordt niet gewisseld van tafel en hierdoor ontstaat er een wedstrijdelement zonder dat de kaarten en biddingboxen van de ander worden aangeraakt. Dit om het Covid-19 proof te laten gebeuren. De Horst wordt gerenoveerd en nu is Wijngaard “Um D’n Olden Smid” met de prachtige theetuin onze locatie, hier kunnen wij bij mooi weer bridgen in de buitenlucht. Het was voor eenieder een blij weerzien, de hersenen werden gekraakt, de zon scheen uitbundig, appelbomen als parasol, de wind die af en toe een kaart wegvaagde. De winnaar?
Dat was niet het belangrijkste, vooral de onderlinge pret en weerzien. Daar ging het om. Deze zomer spelen we indien mogelijk (weer) 2 keer per week om iedereen wekelijks te laten bridgen. BC “de Kei” telt 49 leden en is onderdeel van de KBO Keijenborg,
Hebt u ook interesse om te leren bridgen?
informatie: Marijke Hilderink tel. 0575-464170 of m.hilderink@kickxl.nl

De Aanschuiftafel in coronatijd

Ook de aanschuiftafel is weer gestart, zaterdag 13 juni was het weer gezellig tafelen, de tafels stonden paradijselijk onder een grote appelboom die voor de nodige schaduw zorgde in de prachtige theetuin. I.v.m. corona kon er zeer beperkt gebruik worden gemaakt van de keuken maar de kooksters hebben dat opgelost door het menu aan te passen en deels thuis te koken. Het was fijn om elkaar weer te zien, er was veel bij te praten maar velen waren het over een ding eens: de telefoonrekening was gelukkig hoger dan normaal!
Donderdag 25 juni aanschuiftafel.
Omdat alle activiteiten buiten plaats vinden is het niet mogelijk een datum vast te leggen, op elke willekeurige dag kan de aanschuiftafel plaatsvinden, hiervoor kunt u niet reserveren maar u wordt gebeld of u zin hebt om te komen, elke keer maximaal 16 gasten.

Klootschieten dinsdag 16 juni.

Om half twee ware wi-j met acht man/vrouw bi-j de Horst. Marijke stond ons op te wachten met wat mien verdacht völle lek op ’n dri-jpoot. I-j wet wel zo’n dink waor i-j met deur de tuin hen krabt. Ik dachte nog, den hef mien veur de gek, den wil mien an ’t wark zett’n. Maor al gauw wed duudeluk da’j met dat dink de kloot uut ’t lange gres of de graven könt schepp’m. Öm te bewiezen dat ik gewoon over ’n kloot mag praoten, zonder dat ik doar iemand persoonluk met bedoel, he’k veur owluu ’n stuksken van Wikipedia gekopieerd.

Klootschieten is een werpsport waarbij deelnemers, veelal opgedeeld in twee teams, proberen een met lood verzwaarde kogel (de kloot) onderhands zo ver mogelijk te werpen.
Zo dat wedde wi-j dan ok weer. Wi-j begonn’n met ’n komme koffie. De teams werden samen-esteld. En toen zatte wi-j de sukke der in naor de Oelenesterstraote. ’t Was ’n hele toer öm de kloot op de weg te holl’n. De weg löp ’n betjen bol en atte dat neet had edoan, was ’t ons ok neet makkeluk af-egaon. Wi-j kwammen der al gauw achter da’w den dri-jpoot neet veur niks bi-j ons hadd’n. Ok ware wi-j bli-j dat ’t de leste tied neet völle ereägend hef. Anders hadde wi-j der ok nog duikles bi-j ekregen. Jan hielt heel secuur de score bi-j. ’t Geet der ömme w elk team over ’n be-paalde afstand de minste worpen hef ehad. Ons taem kwam an ’t ende 3 worpen tekot. Jan zien team won. Jao, wie schrijft die blijft. Ik wil der gin complottheorie op lös laoten, maor toch!! Nee Jan, ik schrieve de volgende keer neet. I-j hebt ’t good edaon. An ’t ende van de Akkermansstraote was de finish. Toen hebbe wi-j nog effen lekker in de theetuin van Jan Janssen ezett’n en weer langzaam op de Horst an elopen. Al met al ’n leuke middag. Veur herhaling vatbaar.
Evelien Takkenkamp Evers

Dinsdag 21 juli en 18 augustus: Klootschieten door Keijenborgs dreven.
Een geslaagde activiteit voor de zomermaanden, heb je ook zin om mee te doen meld je dan aan.
Informatie en opgave: Marijke Hilderink tel. 0575-464170 of m.hilderink@kickxl.nl

Museumclub Nieuws
Een gezamenlijk museumbezoek zit er voorlopig nog niet in. De meeste musea zijn wel weer open, maar voor een groep wordt het te lastig om dit voor te bereiden. Eén van de redenen is dat je nu alleen met een online ticket en tijdslot naar binnen kunt, wat vaak voor maar een paar mensen tegelijk kan. Maar als er mensen zijn die zelf willen gaan, heb ik hier nog enkele tips van musea in de buurt.

Museum More in Gorssel (modern realisme): www.museummore.nl
Er is nu een speciale tentoonstelling over Jan Mankes,( t/m. 25 okt. 2020) en verder veel uit eigen collectie.Museum Lalique in Doesburg: www.musee-lalique.nl vaste collectie van het glas van René Lalique en nu de speciale tentoonstelling Koninklijk Licht “Koninklijke geschenken en lichtontwerpen van René Lalique”. (t/m. 20 juni 2021)
Mondriaanmuseum in Winterswijk: www.villamondriaan.nl Het museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan, toen hij nog realistisch schilderde. Hier woonde hij van z’n 8ste tot 20ste levensjaar.
World Press Photo in de Walburgiskerk in Zutphen: www.worldpressphotoinzutphen.nl Ook dit jaar bevat de tentoonstelling de beste journalistieke en documentaire fotografie wereldwijd van het afgelopen jaar.
(van 10 juli t/m. 2 augustus 2020)
Voor alle musea moet je nu de ticket online kopen, tijdslot aangeven, zorgen dat je de museumpas (als je die hebt) meenemen en in de musea je aan de RIVM richtlijnen houden.
Voor wie gaat, veel succes en kijkplezier, en als het kan gaan we weer samen, voor vragen of andere ideeën kun je me altijd bellen of mailen.
Aly Janssen tel. 0621935619 / 0575460085 email: aly@janho

 

           Alle jarigen in de zomermaanden juli en augustus:
                                   van harte gefeliciteerd,
                     wij wensen u ondanks alle beperkingen
                                   toch een fijne dag!

 

                        Het Magazine en Nieuwsbrief voor september verschijnt 25 augustus

Copyright © 2004-2020 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee