Home
aug 28, 2022

Nieuwsbrief september 2022


Nieuwsbrief september 2022

Agenda:

04 september: de Aanschuiftafel
06 september: Klootschieten
08 september: Jaarlijkse fietsdag
10 september: de Bleijkebus
06 oktober: Opening seizoen
09 oktober: de Aanschuiftafel
12 oktober: Bingomiddag
15 oktober: de Bleijkebus

Wekelijkse activiteiten:
Internetcafé: elke dinsdag vanaf 20 september
- van 9.00 tot 10.30 uur vrije inloop
- van 10.30 tot 12.00 uur op afspraak of groepslessen
Koersbal: vanaf 14.00 uur de Horst elke maandag
Bridge: aanvang 19.00 uur de Horst elke dinsdag

Andere activiteiten: / hoe laat / waar:
Bingo aanvang 14.00 uur in de Horst (woensdag)
Aanschuiftafel s.v.p. opgeven, (zaterdag/zondag)*
Bleijkebus s.v.p. opgeven, (zaterdag)*

* Zie info over opgeven elders in deze Nieuwsbrief

Wij hopen u ook een keer te zien, van harte welkom!

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 Medische keuring t.b.v. het verlengen van het rijbewijs
Voor de 2e helft 2022 zijn de keuringsdagen;
24 september - 22 oktober - 19 november en 17 december.

Zondag 4 september, de Aanschuiftafel
De aanschuiftafel is verzet van zondag 11 naar zondag 4 september i.v.m. een feestje in de wijngaard
De tuin van Jan en Alma bloeit uitbundig, de groep van Ria Boers kookt weer een heerlijke maaltijd, u krijgt gewoon een vakantiegevoel! Kom en geniet. Samen maken we er weer een gezellige middag van en laten het zoals altijd weer goed smaken! ook echtparen zijn van harte welkom
Vanaf 12.30 uur bent u welkom en om 13.00 uur wordt begonnen met eten.
Tot ziens bij Wijngaard um d’n olden Smid

De kosten zijn € 8,= p.p. Vooraf opgeven bij Marijke Hilderink, tel. 0575-464170 of m.hilderink@kickxl.nl
wilt u opgehaald en weer thuisgebracht worden dan vermelden. dit kost € 2,= p.p.

in oktober is er geen aanschuiftafel i.v.m. de wijnoogst bij de wijngaard.

Jaarlijkse fietsdag op 8 september
De traditionele Jaarlijkse fietsdag, gepland op 7 juli jl , is helaas door slechte weersomstandigheden niet doorgegaan. Onder de beukenboom bij de kerk werd er in onderling overleg besloten de fietstocht door te schuiven naar september. Alle fietsers die zich aangemeld hadden zijn ’s morgens via email op de hoogte gebracht.
Daarom hebben we deze jaarlijkse fietsdag (ca 50 km) nu gepland op 8 september a.s.
We gaan ervan uit dat de weergoden ons dan beter gezind zijn, zodat het een leuke gezellige dag wordt. We verwachten hiervoor dan ook veel belangstelling.
We willen u vragen zich opnieuw op te geven, ook diegene die zich vorige keer al had opgegeven.
Deze keer fietsen we niet door de noordelijke streek van de achterhoek, maar pakken we het oostelijk gedeelte. Hier vinden we van oudsher de bekende kerkenpaden. Deze zijn eind jaren 90 weer in volle glorie hersteld. Hier zie je de goede samenwerking tussen boeren en burgers die zorg gedragen hebben voor de totstandkoming van deze paden. De paden stralen een rustige en gemoedelijke sfeer uit en van hieruit is het prachtige landschap te bewonderen.
We vertrekken om 10.00 uur vanaf het Booltinkplein.

Het is de bedoeling dat we onderweg om ca 11.00 uur een koffie/theestop houden. Vervolgens zal om ca. 13.00uur een horecagelegenheid bezocht worden voor de lunch, kosten € 13.50 p/p. (kop tomatensoep, broodje croquet en broodje gezond en consumptie). Kosten lunch smorgens afrekenen.
De terugtocht gaat door een wat minder bosrijk gedeelte van het Achterhoekse coulisselandschap, waar we afhankelijk van de weersomstandigheden, onderweg nog een terrasje pikken.
Om ca 17.00uur verwachten we weer in Keijenborg terug te zijn.

Aanmelden vóór uiterlijk 6 september bij:
Fons Stapelbroek, tel. 0575-463253 of 06-51278593.
Frans de Vrught, tel.06-58802262.

Internetcafé
Na een lange zomerpauze starten we op 20 september a.s. weer met het internetcafé op de dinsdagmorgen.
We willen dan ook weer beginnen met de groepslessen van 10.30 uur tot 12.00 uur als hiervoor voldoende belangstelling is.
Welke onderwerpen dan aan de orde komen is op dit moment nog niet bekend, maar wij zullen u hiervan vroegtijdig op de hoogte houden.  Wij zien u graag weer in het internetcafé.

Team internetcafé

RABO Clubsupport 2022
Zoals je al voorgaande jaren organiseert Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek
‘Rabo Clubsupport’ en wij doen weer mee! Kom in actie en steun ons. Als lid van deze bank heb je een stemcode ontvangen en kun je van 5 t/m 27 september je stemmen digitaal uitbrengen op een club of vereniging die je een warm hart toedraagt. Iedereen krijgt vijf stemmen, max. aantal stemmen per vereniging is twee. Wij rekenen op uw steun met 2 stemmen! Niet zo handig met de computer, vraag hulp aan familie, benader een bestuurslid of het internetcafé.

Moeite met invullen van formulieren?
Vindt u het lezen en begrijpen van belangrijke formulieren ingewikkeld?
Ga dan langs Formulierenhulp Bronckhorst.
Dat is een groep geduldige vrijwilligers die samen met u vragen doorneemt. Zij zijn de volgende donderdagen van 16.00 uur tot 18.00 uur in het gemeentehuis aanwezig:
25 Augustus 8 en 22 September.U kunt zonder een afspraak langs gaan.
Het maakt niet uit met wat voor soort formulier u komt.
Kijk op www.bronckhorst.nl/formulierenhulp voor meer informatie.

Bridgeclub “DE KEI” zoekt nieuwe keien
Bridge cursus
Bridge is een mooie denksport! Bridgeclub Bronkhorst en Bridge club De Kei organiseren samen een cursus voor beginners en een cursus wedsstrijdbridge.
Op clubs leer je veel andere mensen kennen, er zijn clubs waar scoren belangrijk is maar er zijn ook veel clubs waar het vooral om de gezelligheid gaat. Heb je interesse om het te leren, meld je dan aan. Op 24 september kunt u ook kennismaken met het bridgen we spelen en staan dan uitgebreid op de verenigingsmarkt in de Horst.

Opgave of informatie: Marijke Hilderink: 0575-464170/06-12518873 of m.hilderink@kickxl.nl
Ruud Bijloo: 06-53548080 ruudbijloo@kpnmail.nl

 Opening van het seizoen
Het begin van een nieuw seizoen is altijd een feestelijke, gezellige aangelegenheid.
Op vrijdagavond 7 oktober hebben wij de Sotte Sussen uitgenodigd om voor ons op te treden.
Deze dames gaan er vast een super avond van maken met o.a. meezing liedjes, ze hebben een leuke interactie met het publiek. Dus twijfel niet en kom gewoon ook!

In gesprek met proWonen.
Het is alweer enkele maanden geleden(09 -06-2022) dat KBO Keijenborg , tijdens een inloop-spreekuur in Hengelo (GLD), contact heeft gehad met de woningcorporatie proWonen.
Dit contact was naar aanleiding van een oproep van proWonen in het weekblad Contact. Wij als KBO Keijenborg zijn al jaren ,vanaf 2018, bezig om een goed beeld te krijgen van de woonbehoef-te van onze ouderen in Keijenborg. Via de nieuwsbrief hebben we al eens een enquête gehouden en u geïnformeerd. Er bleek onder de leden een behoefte te bestaan aan ”woning doorstroming”. In overleg met de Dorpsraad en Gemeente is er toen een enquête gehouden en uitgevoerd door Moventem.
Door Corona en andere perikelen zijn we inmiddels jaren verder. In deze periode heeft er, mede door de heropening van Maria Postel en het aangepaste woning beleid van Gemeente Bronck-horst, een zekere doorstroming plaats gevonden.
In deze periode hebben we als KBO meerdere malen contact met proWonen gezocht, met de vraag: “ Wat is uw visie t.a.v. het wonen in Keijenborg”? Dit alles ook naar aanleiding van een artikel in de Gelderlander van maart 2019 waarin de sloop van een aantal woningen werd aange-kondigd.
Tussentijds zijn er meerdere pogingen geweest om in contact te komen met proWonen.
Tijdens het bovengenoemd inloopspreekuur is het ons gelukt een afspraak te maken.
Deze zal plaatsvinden op 29 september a.s. in Borculo.
Heeft u nog vragen m.b.t. uw woonsituatie, criteria voor ” passend toewijzen” of andere vragen, laat het weten. Email: fransdevrught @gmail .com / tel.:06 58802262.

KBO Keijenborg op excursie (verslag)
Op donderdag 14 juli zijn we met drie busjes vertrokken naar Dinxperlo om daar het Achterhoeks Oldtimer museum te bezoeken. We werden ontvangen met koffie/thee met een plak arretjescake, dit paste precies bij deze ambiance. Er volgde een rondleiding door Han Verbeek, veel specifieke informatie over de dingen die hij in jaren verzameld had. De een zag zijn Fiat 500 met open dak staan en vond dit een leuke herinnering. Alleen had zijn auto een groter open dak, aan de achterkant zat zelfs ook nog een raam. Een ander was helemaal enthousiast over de vele platenspelers en grammofoonplaten uit vroegere tijden. Een veel gehoorde opmerking: “O, dat hadden wij vroeger ook”. Het was voor iedereen een teruggaan in de goede tijd van weleer. Voor elk wat wils, omdat er behalve auto’s ook andere voorwerpen tentoongesteld stonden: fietsen, fototoestellen, oude foto’s, naaimachines, typemachines etc.

Na dit interessante bezoek op weg naar pannenkoekenhuis De Zon in Wehl, waar zich nog een tiental mensen bij de groep voegden. Met z’n allen hebben we genoten van het heerlijke pannenkoekenbuffet, eigenlijk krijg je nooit de kans om zoveel soorten pannenkoeken te proeven. Als toetje was er nog een overheerlijke punt ijstaart met naar keuze slagroom, warme kersen en/of warme bosvruchten. De eigenaar en de bediening zorgden voor een vrolijke noot, dit werd bijzonder gewaardeerd, er heerste een gezellige sfeer. Om ca. 19.00 uur was iedereen weer terug in Keijenborg, dit was een bijzonder geslaagd en gezellig uitje!

KBO Keijenborg kiest het ruime sop! (verslag)
Een grote groep mensen van KBO Keijenborg vertrok op donderdag 18 augustus in alle vroegte naar Friesland voor een uitstapje, het doel was Earnewâld in het prachtige natuurgebied de Alde Feanen. Bij ‘Annage Skûtsjesilen & Events’ werden ze verwelkomd met koffie en originele Friese Oranjekoek. Een van de schippers vertelde vóór het aan boord gaan het een en ander over het skûtsje, iedereen weet nu waar het zwaard zit op zo’n boot. Onze boot was meer dan 120 jaar oud en werd vroeger gebruikt voor het vervoeren van vracht. Klaar voor inschepen: al gauw werden meerderen aan het werk gezet met het hijsen van de zeilen en het in en uit het water halen van het zware zwaard. En toen… heerlijk varen, genieten van weidse vergezichten over het groene grasland, langs rietkragen en molens en in de verte kerktorens. Op een onbewoond eilandje werd er aangelegd voor een heerlijke lunch. Daarna nog een stop in het dorpje Grou voor een drankje op een terras en een korte wandeling door het pittoreske dorp om even de benen te strekken. Terug op de basis stond er een barbecue klaar, daar was iedereen wel aan toe na zo’n heerlijke dag buiten. We kunnen spreken van een fantastische dag, mede door het uitstekende weer, een flauw zonnetje en genoeg wind om te kunnen zeilen. Wat een geweldige ervaring.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

     Alle jarigen in de maand september:

     van harte gefeliciteerd,

  wij wensen u een fijne dag!

 

                                    het volgende Magazine en de Nieuwsbrief verschijnen 27 september


Copyright © 2004-2023 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee