Home
nov 29, 2023

Nieuwsbrief december


Nieuwsbrief  december  2023

 

Agenda:
07 december   Vrijwilligersmiddag
10 december   Aanschuiftafel
13 december   Bingo
16 december   Kerstmiddag
19 december   Bloemschikken
13 januari        Nieuwjaarsborrel
14 januari        Aanschuiftafel
31 januari       Jaarvergadering

Wekelijkse activiteiten:

Internetcafé: elke maandag
- van   9.00 tot 10.00 uur vrije inloop             
- van 10.00 tot 12.00 uur op afspraak

Koersbal:  vanaf 14.00 uur de Horst   elke maandag   

Bridge:     aanvang 19.00 uur de Horst   elke dinsdag

Kaarten:   aanvang 14.00 uur de Horst   elke woensdag

 

Andere activiteiten: / hoe laat / waar:           

Bingo               aanvang 14.00 uur in de Horst (woensdag)         

Aanschuiftafel   s.v.p. opgeven, (zaterdag/zondag)*                    

Bleijkebus         s.v.p. opgeven, (zaterdag)*                               

*   Zie info over opgeven elders in deze Nieuwsbrief

 

Vrijwilligersmiddag

Datum   donderdag 7 december 2023          Tijd  14.00 uur
Locatie  Dorpshuis De Horst Keijenborg

Toch ook hier nog maar even: als het goed is hebben alle vrijwilligers een uitnodiging per mail ontvangen. Tijdens deze bijeenkomst drinken we samen een kopje koffie met wat lekkers. U krijgt een attentie voor alle tijd en energie die u het afgelopen jaar aan onze KBO besteed hebt.          Als bestuur zijn wij daar heel dankbaar voor! Verder besteden we nog aandacht aan hen die besloten hebben te stoppen met (één van) hun vrijwilligerstaken.

ZONDER VRIJWILLIGERS GEEN GOED DRAAIENDE KBO

 

Aanschuiftafel in Kerstsfeer op zondag 10 december

De groep van Frieda van der Schot en Ans Kelderman maken een feestelijk kerstdiner om alvast in de Kerststemming te komen. De kosten zijn € 9,= p.p.
Vooraf opgeven bij Marijke Hilderink tel. 0575-464170 of 06-12518873  m.hilderink@kickxl.nl

Wilt u opgehaald en weer thuisgebracht worden dan vermelden . Dit kost € 2,= p.p.


Kerstmiddag                                                

Datum                    zaterdag 16 december 2023
Tijd                         13.30 uur tot 17.30 uur, inloop                                                        vanaf 13.00 uur

Locatie                   Dorpshuis de Horst,                                                                          Keijenborg

Kosten                    € 20,-- per persoon contant te                                                        betalen bij binnenkomst

Opgave                    bij Karin 0575-463170 of Francy 463467, per mail kan ook:

(i.v.m. buffet!)          activiteiten@kbokeijenborg.nl, graag vóór zondag 10 december

                                   Wenst u vervoer, even aangeven, dan kan dit geregeld worden.     

Dit jaar hebben wij Hannie Elstak, verhalenverteller, uitgenodigd voor de kerstmiddag: zij zal enkele inspirerende verhalen vertellen die helemaal in deze kersttijd passen. Tijdens de pauze serveren wij koffie/thee met kerstkrans van de warme bakker. Na het tweede ‘verhalende’ gedeelte is er ruim tijd om met elkaar bij te praten. Voor we gaan eten is er nog een verrassend muzikaal intermezzo!  Als afsluiting gaan wij genieten van een overheerlijk warm en koud hapjesbuffet met veel keuze, er is voor iedereen vast iets lekkers bij!  Wij zijn ervan overtuigd dat dit een gezellig en inspirerend begin van de kersttijd wordt, wij nodigen u daarom allen van harte uit!

 

Bloemschikken op dinsdag 19 december om 14.00 uur in de Horst?

Er is inderdaad belangstelling om samen een kerststukje te maken. Tot nu toe hebben zich 8 dames aangemeld, we streven naar minimaal 10 personen. Het maximale aantal is 20, dus opgeven kan nog. Onder leiding van bloemiste Jolanda samen iets moois creëren voor Kerstmis, leuk toch! Kosten € 20,-- dit is inclusief alle materiaal én koffie. Geïnteresseerd? Graag voor 4 december telefonisch opgeven bij Karin 0575- 463170 of per mail                                                                                                                           activiteiten@kbokeijenborg.nl.

 

Kerstattentie

Traditiegetrouw zal KBO Keijenborg een kerstattentie gaan brengen bij al onze KBO leden
van 90 jaar en ouder. En verder ook bij alle Keijenborgers die ziek zijn. Wij doen ontzettend ons best om niemand te vergeten.

 

Middaguitje met de Bleijkebus op zaterdag 28 oktober 2023 (verslag)


Op deze zaterdagmiddag zijn wij met 9 personen vertrokken naar het mosterdmuseum
in Doesburg.  Heerlijk door het oude museum gelopen en via een video gekeken hoe de mosterd en azijn nog steeds op een traditionele manier gemaakt en verwerkt wordt. 
Met een potje mosterd onder de arm zijn wij naar het Gilde Café gelopen voor een lekkere kop koffie  of thee met een taartje erbij. En uiteraard een poosje gezellig gekletst met elkaar. 
Daarna zijn wij weer in de bus gestapt en via een omweg naar Vorden gereden.

Bij cafetaria/restaurant  De Eetwinkel hebben wij een patatje met een snack gegeten. 
Volgens de dames was het een gezellige middag. En daar doen wij het voor! 
Thea Weverink en Carina Te Stroet, vrijwilligsters Bleijkebus en Tonnie Willemsen onze chauffeur.   

 

 

Bezoek Brabants museum en kathedraal in Den Bosch(verslag)

Na een duidelijke uitleg van Aly Jansen op 6 november gingen we op 8 november goed voorbereid op pad. De belangstelling was enorm. Er waren 27 geïnteresseerden. De bestemming was deze keer Den Bosch. We vertrokken iets na 9.00 uur vanuit Dieren. In een goed uur waren we in Den Bosch. Als eerste werd de Sint-Janskathedraal bezocht. We hadden geluk dat de zon scheen, dan komen de gebrandschilderde ramen nog beter tot zijn recht. Na de lunch gingen we naar het Noord-Brabants Museum. Er was een speciale tentoonstelling van vijf generaties Brueghel: tachtig schilderijen en prenten van één familie. Verder werken van toonaangevende kunstenaars zoals Sluijters, Vincent van Gogh en Mondriaan. Ook historische objecten en moderne werken. Dus voor elk wat wils. Na het diner waren we om ongeveer 19.00 uur op het station om weer naar huis te gaan. Tot nu toe verliep alles volgens planning. Om iets voor 20.00 uur stonden de meesten van ons op het perron in Dieren. Omdat we met zoveel waren en niet iedereen even vlot was, kregen tien personen als extraatje nog een retourtje Zutphen. Het was wel hilarisch, maar ook deze groep is met enige vertraging heelhuids thuis gekomen.
Een zeer geslaagde dag mede dankzij de goede organisatie!                Evelien Takkenkamp

 

Presentatie slagerij Vlogman(verslag)

Op 15 november kwamen vader Dick en zoon Roy Vlogman een presentatie geven over hun familiebedrijf in Vorden. Opa Bennie startte een slagerij in1962 aan de Nieuwstad met een eigen slachterij voor zowel huisslachtingen als voor de eigen kleine winkel. Inmiddels is de het bedrijf gegroeid: een ruime winkel met uitstraling en erachter een grote ruimte om alle eindproducten te maken van de ingekochte geslachte koe of het varken. Dat het slagersvak duidelijk meer uitgebreid geworden is duidelijk. Geen grote teilen vlees meer om in te vriezen. We zijn culinaire fijnproevers geworden en geven de voorkeur aan cordon blue en bavette en deze laatste nog het liefst van een Black Angus koe! Van het vlees van dit rund bij Vlogman in de vitrine weten ze alles: waar de koeien geboren zijn en geleefd hebben en wat voor voer ze gegeten hebben. Verder zorgden ze voor diervriendelijk vervoer en een voor zover mogelijk milde dood, dit alles komt de kwaliteit van het vlees ten goede. De slager heeft nu ook een adviserende rol, hij denkt mee over nieuwe producten voor op de bbq of om te gourmetten. Verder geeft hij suggesties voor het menu met Kerstmis en Pasen. Heel belangrijk en lekker: Roy bracht ambachtelijk gemaakte producten mee om ons te laten proeven o.a. naegelholt en rauwe ham.  Aan het eind van de middag was er de mogelijkheid om deze overheerlijke vleesproducten te kopen. Het was voor de meer dan 50 aanwezigen een zeer geslaagde middag, al hun vragen over vlees zijn beantwoord! Dat Dick en Roy echte vakmannen zijn was duidelijk te merken aan de bevlogen manier waarop zij over ‘het slager zijn’ vertelden.

 

Terug Naar Toen…….
Aanschuiftafel bestaat 10 jaar !!!!


Al 10 jaar lang nodigt de aanschuiftafel de mensen uit om mee “aan te zitten” voor een heerlijke maaltijd.
Dit alles was niet mogelijk geweest zonder alle mensen die telkens zo lekker gekookt hebben en de gastvrijheid van de Fam. Jansen.
En niet te vergeten al die mensen die telkens aanschuiven om mee te eten.

                            Hiervoor onze hartelijke dank !!!
 

Onderstaand een tweetal indrukken van de eerste aanschuiftafel op 1 december 2013.


Eerste aanschuiftafel 1 december 2013!!!
We kijken terug op een zeer geslaagde start van de aanschuiftafel.
We werden door Jan Jansen zeer vriendelijk ontvangen en als we wat hulp nodig hadden dan konden we Jan bereiken via de telefoon.
De zaal was goed gevuld met 19 personen 17 dames en 2 heren.
Na ons welkomst woordje, waarin we ons voorgesteld hebben kon het diner beginnen.
We hebben zeer enthousiaste reacties gekregen op onze kookkunst.
De placemats kaarsjes en de bloemetjes die Paulien Gasseling had gemaakt stonden erg leuk op tafel.
We kijken terug op een geslaagde middag maar waren bekaf

Frieda Liesbeth Kitty Ria en Map.

 

De Aanschuiftafel Bij de 0lde Smidt 1 dec.2013
Op Zondag 1 December 2013 waren we uitgenodigd voor een lekker etentje, speciaal voor alleenstaanden. We waren met twintig mensen aanwezig. Dit was georganiseerd via KBO, waarvan Marijke Hilderink de voorzitster is. We werden hartelijk ontvangen door de dames, die zich vrijwillig beschikbaar hadden gesteld, voor het lekker verwennen door een glaasje en een etentje. We kregen eerst een lekker glaasje en stokbrood en kruidenboter stonden ook al op tafel. Even gezellig praten. Daarna kwam er lekkere soep op tafel met veel vlees en balletjes erin.     Toen kwam het hoofdmenu. Dit bestond uit aardappelen, bloemkool, saucijzenworstje met jus en   een overheerlijke witlofschotel appelmoes en peertjes. Allemaal even lekker.

Als toetje aardbeienkwark met een sausje en slagroom.

Echt smullen maar! ! ! ! ! ! ! ! !  Zeker voor herhaling vatbaar.

Een waar verhaal dat weet ik zeker van dee'z schrijver en…… dat was ik.

Betsie Menting Lankhorst .

 

Vier Het Leven 
(neemt ouderen mee uit of laat ze thuis genieten) 

Geen idee of er al veel leden bekend zijn met stichting Vier Het Leven. Zij nemen ouderen mee uit naar een voorstelling in het theater en regelen alles van kaartjes bestellen, thuis ophalen en weer terug brengen en alles daar tussen in: koffie halen, naar de plaats begeleiden… Kortom een compleet avondje uit, hier hangt wel een prijskaartje aan!

Onlangs zijn ze ook begonnen met een andere activiteit: het ontmoetingsplein. Hiervoor is het nodig dat je je aanmeldt als lid, hier zijn geen kosten aan verbonden
(een vrijwillige donatie is welkom). Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail en kun je inloggen en doorklikken naar het ontmoetingsplein. Een onderdeel hiervan is een online mediatheek, een verzameling filmpjes met de meest uiteenlopende onderwerpen waar je uit kunt kiezen: cabaret, film, kerst, musea, musical, klassieke muziek en natuur. Bij ieder onderwerp kun je dan een keuze maken. Bijvoorbeeld bij musea een rondleiding door het Mauritshuis of het Rijksmuseum, maar ook luchtigere en meer toegankelijke onderwerpen: Paleis het Loo, het Muider Slot of het Anne Frank huis van binnen bekijken. Hoe leuk is het om op een druilerige middag samen met een buurvrouw of vriendin een stukje cabaret te kijken: Majoor Kees van Paul van Vliet of een voorstelling van Wim Sonneveld of Toon Hermans. Te veel om op te noemen.

Voorwaarde is wel dat je een laptop of computer hebt…. Sommigen zullen zich met aanmelden etc. goed zelf kunnen redden, ben je daar nou niet zo handig in dan willen de mensen van Internetcafé je daar graag bij helpen. Iedere maandagmorgen zijn zij bij De Horst, wel is het verstandig om van tevoren een afspraak te maken met Gerrit de Greef tel. 06 12909794 of een van de anderen (zie website KBO onder internetcafé)

 

Rabo CLubSupport 2023.

Wij willen iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk bedanken.
Het heeft een mooi bedrag opgeleverd van € 611,68.
Hier kunnen wij weer mee vooruit en er leuke dingen mee doen.
Ook de Rabobank bedankt dat wij ook dit jaar weer mee mochten doen!!!!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur.                          KBO Keijenborg                    Alle jarigen in december   

                             van harte

                         gefeliciteerd

             Wij wensen u een fijne dag

 

 

        

De volgende Nieuwsbrief en Magazine Ons verschijnen op 18 december.

Copyright © 2004-2024 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee