Home
jun 24, 2024

Nieuwsbrief juli / augustus 2024


Nieuwsbrief juli/augustus 2024


Agenda:
29 juni Bleijkebus
04 juli Uitstapje Warken/Wehl
09 juli Klootschieten
10 juli Bingo
11 juli Jaarlijkse fietsdag
14 juli Aanschuiftafel
17 t/m 20 juli Fietsvakantie
06 augustus Klootschieten
08 augustus Bingo
11 augustus Aanschuiftafel
17 augustus Bleijkebus

Wekelijkse activiteiten:

Internetcafé:
Vakantie vanaf 1 juli tot 16 september
Koersbal: vanaf 14.00 uur de Horst elke maandag
Bridge: aanvang 19.00 uur de Horst elke dinsdag
Kaarten: aanvang 14.00 uur de Horst elke woensdag

Andere activiteiten: / hoe laat / waar:

Bingo aanvang 14.00 uur in de Horst (woensdag)
Aanschuiftafel s.v.p. opgeven, (zaterdag/zondag)*
Bleijkebus s.v.p. opgeven, (zaterdag)*

* Zie info over opgeven elders in deze Nieuwsbrief

Wij hopen u ook een keer te zien, van harte welkom!

Klootschieten.

Op dinsdag 9 juli gaan we klootschieten
We verzamelen om 13.45 uur bij Dorpshuis de Horst.
Aanmelden bij Jan Haarlink (tel 0575-463137 of mail jhaarlink@gmail.com).
Dinsdag 6 augustus is de volgende geplande datum.

UITJE donderdag 4 juli

Met de summiere informatie die in de vorige Nieuwsbrief stond hebben zich toch al een aantal mensen aangemeld, fijn! In het kort even overzichtelijk wat we precies gaan doen.
Vertrek donderdag 4 juli om 13.15 uur vanaf het Booltinkplein
Bestemming nadat wij hebben kunnen genieten van de koffie/thee met krentenwegge, krijgen we een rondleiding in de Warkense molen en de historische bakkerij met winkelgedeelte, beide juweeltjes van vroegere tijden!
Diner Pannenkoekenhuis De Zon (Weemstraat 5, Wehl) waar een heerlijk pannenkoekenbuffet en daarna ijstaart wordt opgediend, u krijgt daar twee consumpties. Overbodig om te zeggen dat het daar genieten is van veel soorten pannenkoeken zowel hartig als zoet; het ijstoetje met warme chocolade en vruchtenmoes is verrukkelijk. Verder is er veel tijd om gezellig bij te praten, omdat alles ‘gemeudelijk an geet’
Einde om ca. 19.30 uur zijn we terug in Keijenborg
Kosten contant: € 35,-- per persoon, wilt u alleen naar De Zon dan zijn de kosten: € 23,-- excl. vervoer, u bent daar dan om 16.30 uur
Opgeven bij Karin 0575-463170 of Francy 0575 463467 uiterlijk vrijdag 28 juni!!

Jaarlijkse Fietsdag op 11 juli.

De jaarlijkse fietsdag (ca 50 km) is dit jaar gepland op 11 juli. We hebben de laatste maanden al zoveel regen gehad dat de weergoden ons nu hopelijk goed gezind zijn en ons niet in de steek laten!
De route gaat deze keer, voor de verandering, niet door de Achterhoekse streken van Gelderland.
De keuze is om deze keer eens te fietsen naar het westelijke gedeelte van onze provincie. Daar waar een bosrijke omgeving en het heidelandschap een andere kijk geven op onze provincie. De paden zijn hier speciaal aangelegd om te genieten van een mooi, afwisselend en prachtig landschap. Het landschap is wel glooiend, wat inhoudt dat u uw E-bike eens een keer kunt testen.
Fietsers zonder E- bike moet er wel rekening mee houden dat ze hun conditie moet aanspreken.
Wilt u genieten van een mooie fietstocht en een geweldige onderlinge fietssfeer?
Geef u dan tijdig op voor deze fietstocht! Deze dag belooft als vanouds gemoedelijk en gezellig te worden. We vertrekken om 10.00 uur vanaf Booltinkplein.
Het is de bedoeling dat we onderweg rond ca 11.00 uur een koffie/theestop houden. Vervolgens zal rond 13.00uur een horecagelegenheid bezocht worden voor de lunch.
(kosten € 28,-- p/p. koffie/thee +appelgebak en lunch: soep v/d dag, broodje humus en rauwkost salade en consumptie. Dit‘ s morgens afrekenen.
De terugtocht gaat via mooie kleine weggetjes en de oversteek van de IJsel naar ons aller bekende Kerkdorp. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen we onderweg nog een terrasje pikken. Rond ca 17.00uur verwachten we terug te zijn.
Opgeven uiterlijk vóór 08 juli bij:

Fons Stapelbroek, tel. 06-51278593.
Frans de Vrught, tel. 06-58802262.


Zondag 14 juli: De Aanschuiftafel

Zomer… na een nat voorjaar is het nu genieten. Uitbundig bloeiende bloemen, zonnige dagen, lekker lang licht. Tijd om er op uit te gaan. Maar ook de inwendige mens moet versterkt worden, en daar zorgt de groep van Ria Boers voor, uw smaakpapillen zullen dansen van plezier! Kom en geniet! Vanaf 12.30 uur bent u welkom en om 13.00 uur wordt begonnen met eten.
Tot ziens bij Wijngaard um d’n olden Smid De kosten zijn € 10,= p.p. Vooraf opgeven bij Marijke Hilderink, tel. 0575-464170 mobiel 06-12 51 88 7of m.hilderink@kickxl.nl wilt u opgehaald en weer thuisgebracht worden dan vermelden. Dit kost € 2,= p.p. en vanuit Zelhem €3,= p.p.

De Bleijkebus

Op zaterdagmiddag 17 augustus is het uitstapje met de Bleijkebus .
Dit is het uitje dat in eerste instantie gepland stond voor juli. Door omstandigheden verzet naar augustus. Maar we hopen op een stralende zonnige middag.
Maria Hendriks en Thea Weverink zorgen deze keer voor de begeleiding, tevens zal Theo jullie op de plaats van bestemming brengen. Mocht u zelf ideeën of suggesties hebben over een leuk uitje, overleg dit dan met de begeleiding.
U wordt ’s middags om ca. 13.00 uur opgehaald en aan het eind van de middag weer thuis gebracht.
Kosten zijn: € 20,-- per persoon.
Opgave/ informatie: Thea Weverink, tel:06-10351865 of theaweverink@hotmail.com

ZEILEN… LAATSTE POGING!

Omdat er te weinig animo is om op 4 september te gaan zeilen gaan we deze activiteit per 1 juli annuleren. Tenzij…er dan toch voldoende aanmeldingen zijn.
Info telefonisch bij Francy Wicherink 0575-463467.

Planetarium

Ook al vaak in Toldijk langs het Planetarium gefietst en komt het er niet van om er eens heen te gaan? Wij willen belangstellenden coördineren qua tijdstip en vervoer, het zal gaan gebeuren op een donderdag of vrijdag. Entree per persoon € 6,- met een minimum van 5 deelnemende personen. Misschien is het gezellig om daarna nog bij Den Bremer samen een kop koffie te gaan drinken. Opgave telefonisch bij Karin 0575-463170 of Dini Nijenhuis 06-40594236 of per mail activiteiten@kbokeijenborg.nl, daarna informeren wij u hoe we dit gaan realiseren.

Zomerstop Internet Café

Van 1 juli t/m 16 september is het Internet Café gesloten in verband met de zomervakantie.
Mocht je tijdens de vakantieperiode problemen hebben met de laptop, telefoon of tablet, laat het ons weten!
Hiervoor kun je bellen met Gerrit de Greef 06-12909794 of mailen naar kbokeijenborg.icafe@gmail.com
Namens alle coaches een fijne zonnige zomer gewenst!


Duofiets KBO Keijenborg.

De elektrische DUOFIETS staat geparkeerd bij Van Slingeland Fietsen in Keijenborg.
Deze DUOFIETS is beschikbaar voor iedereen, men hoeft geen lid te zijn van de KBO.
De DUOFIETS geeft de mogelijkheid, indien U niet zelfstandig meer kunt fietsen, er toch samen met een maatje op uit kunt gaan.
Voor het gebruik is vooraf reserveren noodzakelijk.
Als U voor de eerste keer met een maatje gaat fietsen is een korte instructie/oefening noodzakelijk.
Zou U graag een keer met de DUOFIETS er op uit willen gaan maar U hebt geen maatje die met u kan fietsen op de DUOFIETS, bel dan even naar Paulien Jansen Schutten
06-19320975 en we zoeken iemand die met U mee wil gaan fietsen op de DUOFIETS.
Gebruik is gratis, een vrije gift is welkom!
Voor het reserveren en te vragen of de fiets beschikbaar is neemt U contact op met:
Rikie Scheers Mobiel: 06-40925644
Truus Buil Mobiel: 06-23858770


Bezoek Stedelijk museum en Sint Walburgiskerk te Zutphen (Verslag ).

Op woensdag 8 mei werd er een bezoek gebracht, door 16 KBO leden, aan het Stedelijk museum en Sint Walburgiskerk te Zutphen.
Vooraf gaand aan deze tentoonstelling werd een bezoek gebracht aan de Sint Walburgiskerk. Naast het prachtige en bewonderenswaardige interieur en de vele oudheidkundige voorwerpen heeft deze kerk ook een Librije. In twee verschillende groepen werd deze onder een deskundige leiding bezocht. Deze openbare bibliotheek bevat verschillende boeken uit de 16e eeuw.
Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan het Stedelijk museum, welke tegenover deze kerk ligt.
Aly Janssen had voordien al tekst en uitleg gegeven over wat we allemaal op deze tentoonstelling “Hete Vuren” konden gaan bewonderen. De tentoonstelling bestond uit schilderijen van o.a. Jan Steen, Jozef Israëls, Gerard Dou, Jacob Maris en vele anderen.
Door de voorbespreking en verklaringen die Aly gaf over de verschillende schilders en de tijdvakken waarin zij leefden en werkten gaf deze tentoonstelling de aanwezigen meer kennis en inzicht in de schilderkunst en de geschiedenis waarin ze tot stand kwamen.


We hebben ervan genoten!


Met de Bleijkebus op bezoek bij Erve Kots (verslag)

Op 25 mei was het uitstapje met de Bleijkebus. Deze keer ging de rit via Zelhem naar Erve Kots. Bij deze uitspanning is goed te zien hoe het leven vroeger was. Een heel verschil met nu.
Een ruimte waar alles gebeurd. Het vee, de varkens en koeien alles op een deel.
Er werd gekookt, geslapen ( in de bedstee),gewassen en alles wat er in een huishouding gebeurd. Het zal er wel niet erg fris geroken hebben.
Ook is er een mooie tentoonstelling van allerlei knipmutsen te zien.
Het weer was ons goed gezind. Alleen een bui op de terugweg. Na een mooi ritje door de Achterhoek kwamen in Hengelo bij Langeler aan. Daar kregen we een lekkere maaltijd voorgeschoteld. José Langeler heeft ons zelfs nog getrakteerd op een ijsje, wat eenieder zich heerlijk liet smaken. Al met al een mooie gezellige middag met veel tevreden gezichten.
Groeten Theo, Karin en Maria Kemp


WieterWeg (verslag)

De geplande fietstocht van 31 mei werd een week uitgesteld in verband met het wisselvallige weer, maar goed ook want een week later op 7 juni gingen we met in totaal 17 mensen op pad (31 mei waren dat er maar 7!). Vertrekpunt was dit keer rustpunt De Moate in Aalten, een gemoedelij-ke, goede stek om te beginnen en te eindigen. Lekkere koffie met keuze uit eigengemaakte kruid- of notenkoek en bij terugkomst een boerenijsje. Via knooppunten werd er in twee groepen rechts- en linksom gefietst naar Skik in Lichtenvoorde waar een voortreffelijke lunch met zowel koude als warme gerechten geserveerd werd. De totale afstand was 40 km, maar omdat er iets ‘Wieter Weg’ gestart wordt kom je toch in een heel andere omgeving. Met recht kunnen we zeggen dat het een geslaagde dag was! Ben je geïnteresseerd om ook eens mee te fietsen meld je dan aan bij

francywicherink@gmail.com

Je krijgt dan per mail een datum (altijd op korte termijn en op wisselende dagen van de week) en info over de omgeving waar de tocht heen gaat. Pas dan beslis je of je wel of niet meegaat. (Fietsvervoer kan ook per aanhanger).

 Donderdag (fietsmiddag) Landgoed de Wiersse (Verslag).

 Het was deze donderdag (13 juni ) weer de tweede fietsmiddag van het jaar. We vertrokkenom half 2 met 14 dames en heren. We waren allen goed gehumeurd omdat de weergoden ons goedgezind waren.We snakten erna om er weer eens op de fiets er op uit te gaan, na al die regen van de afgelopen dagen.De route, die zorgvuldig was uitgezet door Gerard Schut en Rikie Tolkamp, voerde ons door het mooie Achterhoekse landschap. Via mooie paadjes naar de Veldhoek, hier gingen we over de Golfbaan naar het aangrenzende Landgoed de Wiersse richting Ruurlo. Onderweg werd er een borrel - pauze ingelast op het erf van de boerderij van de fam. Schut. Tijdens dit intermezzo was er gelegenheid om de boerderij onder deskundige leiding te bezichtigen . De terugweg ging via Linde, Slotsteeg en Hengelo terug naar Keijenborg.Gerard en Rikie, bedankt voor deze mooie route, drankjes en hapjes, dit alles namens de fietsers.

Tot de volgende keer.  Alle jarigen in juli en augustus

     van harte gefeliciteerd.

  Wij wensen u een fijne dag

 

 

 

Wij wensen u allen
een fijne en zonnige vakantieperiode


Het volgende magazine Ons en de Nieuwsbrief verschijnen 26 augustus.

 
Copyright © 2004-2024 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee