Archief
***********************************************************************
 
 

Kerstviering 17 december 2022

Met zeer veel leden vierden we Kerst in de sfeervolle zaal van Dorpshuis de Horst. Anny Stapelbroek vertelde op inspirerende wijze over hoe zij vroeger Kerstmis had ervaren. Alom bekende kerstliederen werden samen gezongen. Iedereen was onder de indruk, zeker tijdens het beluisteren van het Ave Maria van Hèlene Fischer. Vlak voor het overheerlijke hapjesbuffet werden er enkele opnames van bekende conférenciers afgespeeld.

**********************************************************************

 

Museumclub 17 november 2022, Museum Arnhem

Met een groep van 13 mensen werd er een bezoek gebracht aan Museum Arnhem. Na een sluiting van 5 jaar,(het museum is geheel gerenoveerd en uitgebreid), is het in het voorjaar van 2022 weer geopend. Met de door Aly vooraf verzorgde informatie, was het een interessant museum, met veel aandacht voor de moderne en hedendaagse kunst. Een bezoek zeker waard!

***********************************************************************
 

Informatiemiddag notaris

Een notaris van notariskantoor Tap & van Hoff was op 10 november om 14.00 uur in Dorpshuis de Horst om ons het een en ander te vertellen over nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied die voor onze doelgroep belangrijk zijn, o.a. het levenstestament.

 
***********************************************************************

Opening van het nieuwe seizoen op 7 oktober 2022

De Sotte Sussen traden op: met zijn tweeën wisten ze het publiek enthousiast te krijgen met bekende liedjes uit de jeugdjaren van de aanwezigen. Het samenspel met het publiek was fantastisch. Bij ieder nummer voegden ze passende attributen toe aan hun zelfgemaakte outfit.

  •  
***********************************************************************

100 jaar De Horst op 24 en 25 september 2022

Het 100 jarig bestaan van dorpshuis de Horst,(het voormalig Patronaatsgebouw) werd gevierd met op zaterdagmiddag de verengingsmarkt. Alle verenigingen die gebruik maken van de Horst konden zich presenteren. Wij hebben ons ook gepresenteerd, samen met de Bridgeclub en het Internetcafé.

  •  
***********************************************************************
 
 
Kies het ruime sop op 18 augustus 2022 in Earnewâld   
                                                              
In alle vroegte op naar Friesland om bij ‘Annage Skûtsjesilen’ te gaan varen. De boot die we gebruikten was meer dan 120 jaar oud en werd vroeger gebruikt voor  vrachtvervoer. Al gauw werden meerderen aan het werk gezet met het hijsen van de zeilen. Op een onbewoond eilandje werd er aangelegd voor een heerlijke lunch. Daarna een stop in het dorpje Grou voor een drankje op een terras en een korte wandeling door het pittoreske dorp. Terug op de basis stond er een barbecue klaar. We kunnen spreken van een fantastische dag.
 
  •  
*************************************************************************
 
Fietsvakantie naar Schoorl juli 2022

Met een grote groep een paar dagen vertoeft in Noord Holland, fijn rondgefietst. Hoogtepunt waren de Schoorlse duinen met hun witte zand. Verder werd de kaasmarkt in Alkmaar bezocht. Op de regenachtige dag was er een excursie naar Museum Broeker Veiling in Langendijk. Kortom: mooie dagen gehad met elkaar!!

*******************************************************************
 
 

Op excursie op 14 juli 2022 naar Dinxperlo en Wehl

We vertrokken naar Dinxperlo om het Achterhoeks Oldtimer museum te bezoeken. Na de ontvangst met koffie/thee en arretjescake volgde er een interessante rondleiding door Han Verbeek. Behalve de oldtimers waren ook te zien: oude fietsen, fototoestellen, oude foto’s, naaimachines, typemachines etc. Vaak hoorde je zeggen: “Die hadden wij ook vroeger”. De volgende bestemming was pannenkoekenhuis De Zon in Wehl, we hebben er genoten van het heerlijke pannenkoekenbuffet en een lekkere ijsje.

******************************************************************************

                                    Museumclub, 10 juni 2022: Museum Singer in Laren

Dit moderne museum had diverse tentoonstellingen, men kon er genieten van veel kleur, pointillisme, expressionisme en kubisme. De Beeldentuin is een ontwerp van de internationaal bekende landschapsarchitect Piet Oudolf uit Hummelo met veel werk van hedendaagse Nederlandse kunstenaars, ook is er De Denker van Rodin te zien. Alle lof voor Aly Jansen voor de organisatie. 

*******************************************************************************

Jaarvergadering van 6 april 2022

In de Horstzaal werd de uitgestelde jaarvergadering 2022 gehouden, dit in verband met corona. Na de opening door voorzitter Fons Stapelbroek, werden op gepaste wijze de overledenen van 2021 herdacht. Na dit alles was er uitgebreid tijd om samen bij te praten onder het genot van een drankje, hierna kon men genieten van een heerlijk hapjesbuffet. 

***************************************************************************

Woensdag 21 juli 2021

28 Leden vertrokken naar Dwingelo voor de jaarlijkse fietsvakantie.

 

*****************************************************************  

 

Museum Plus Bus Amsterdam, 24 februari 2020

  

************************************************************************************

 

KBO Keijenborg: Uitje om in kerststemming te komen, december 2019

In museumpark Orientalis bij Nijmegen staat een groot kerstdiorama opgesteld, dat was ons eerste doel.

Als afsluiting van de dag woonden we een concert bij van het gospelkoor ‘A Sign of Friendship’ een Nederlands koor uit Didam. 

We kunnen terugkijken op een gezellige, geslaagde dag!

Terug

***********************************************************************************

KBO TENTOONSTELLING KEIJENBORG CREATIEF

Op zaterdag 21 september 2019 vond de tentoonstelling Keijenborg Creatief plaats in de Horst.

*************************************************************************************

Wadlopen met de KBO Keijenborg.

Woensdag 28 augustus 2019 bunne wi-j met 18 man/vrouw stark hen wadlopen ewes.

**************************************************************** 

KBO UITJE 4 JULI 2019, SLOOT / PANNENKOEKEN.

 

Op 4 juli 2019 zijn we met een grote groep in drie busjes en drie auto’s op pad gegaan. Onze eerste bestemming was het gladiolenbedrijf van Jos & Dycke (van Boer zoekt Vrouw) in Steenderen. 

Na een mooi tochtje over rustige weggetjes bereikten we onze tweede stop: Pannenkoekenhuis ‘De Zon’ in Wehl. 

Het was een fantastische dag:  gezellig praten samen, relaxte activiteiten, goed voor de inwendige mens! 

*************************************************************************** 

Zij-Aktief en KBO Keijenborg samen naar Drents Museum in Assen. 

Op vrijdag 3 mei om 9 uur in een volle MuseumPlusbus, die gesponsord wordt door de BankGiro Loterij, op weg naar Assen met als doel het Drents Museum.
Bij aankomst in de ontvangstzaal van het prachtige oude historische provinciehuis kreeg iedereen koffie met Drents gebak. Daarna werden we voor de rondleiding ingedeeld in drie groepen. Een gids vertelde op enthousiaste wijze over details die je, als je alleen was gegaan, zeker over het hoofd had gezien.
Opgravingen uit het veen: o.a. een eeuwen oude boot (uitgeholde boomstam met jaarringen), het meisje van Yde. Behalve veel mooie schilderijden is er ook nog ‘Het Grootste Poppenhuis van Nederland’, ingericht in Drentse stijl van de 18 e eeuw.
Vooral de tijdelijke tentoonstelling: ‘Nubië, het land van de zwarte farao’s’, was interessant en zeer indrukwekkend.
Na de lunch die bestond uit soep, broodjes en fruit kon iedereen op eigen gelegenheid in het museum nog dingen gaan bekijken. Er was zoveel te zien dat de tijd tot vertrek nauwelijks toereikend was.
Om half vier werd de terugreis aanvaard, deze werd zeker niet als te lang ervaren, de route was mooi door het afwisselend landschap én er was voldoende tijd om gezellig ‘bij te praten’. Rond half 6 terug op de thuisbasis . Het was een boeiend uitstapje met een cultureel tintje, waarvan iedereen duidelijk genoten heeft.

.


*******************************************************8*****

HIER ONDER FILMPJE OVER OPMAAT ACTIVITEITEN.

 

************************************************************** 

KBO PCOB PROMOTIEFILM

 

******************************************************************************************
 
Afscheid van bestuursleden KBO-Keijenborg

 

De leden van de KBO Keijenborg kwamen op 30 januari 2019 in De Horst bijeen voor de jaarvergadering. Vooraf was er koffie met cake (die aangeboden was door De Horst).
Voorzitter Marijke Hildering opende voor de laatste keer de vergadering. Zij herdacht de overledenen van het afgelopen jaar op passende wijze met het aansteken van een kaars, een moment van stilte en een gedicht.
De notulen van 2018 werden goedgekeurd en de penningmeester gaf toelichting op financiële zaken. De aftredende bestuursleden Marijke Hilderink en Leo Rabelink ontvingen van interim voorzitter Fons Stapelbroek een bos bloemen en een envelop als dank. Fons Stapelbroek memoreerde de vele nieuwe activiteiten die door Marijke opgezet zijn: de aanschuiftafel, de duofiets, het Internetcafé, de Bleijke bus, de 4-daagse fietsvakantie en de groei van de bridgeclub. Leo werd neergezet als de man van het jaarboek, het seniorenconvent en als mede oprichter van het sponsoren bestand. Vele vergaderingen zowel lokaal als regionaal werden door hem bezocht, waardoor hij steeds gedegen advies kon geven aan de achterban. Als opvolger werd Frans de Vrught voorgedragen (er is nog een vacature voor een bestuurslid).
Na het officiële gedeelte was er ruimte voor plezier en ontspanning. Er was een optreden van het Duo Fris van de Draod uit Zeddam. Zij brachten sketches en dialectliedjes die gemuudelijk aan elkaar gepraat werden, na de pauze kwamen ook meezingers aan de orde. Als verrassing zongen ze de scheidende bestuursleden op ludieke wijze toe. Het publiek gaf hen voor hun optreden een welgemeend applaus.

 

 

  ************************************** 

KBO Keijenborg 50 jaar.

Bruidjes stelen de show tijdens jubileumweekend KBO Keijenborg

 

 

KBO feest te midden van bruidsjurken en oude trouwfoto’s

 
 
 

***********************************************************

KBO Keijenborg neemt afscheid van bestuursleden.

Op 24 januari 2018 kwamen de leden van de KBO Keijenborg in De Horst bijeen voor de jaarvergadering. 

De aftredende bestuursleden:
Paulien Gasseling en Theo Schoenaker

ontvingen van de voorzitter een bos bloemen en een envelop als dank voor het vele werk dat zij voor KBO Keijenborg gedaan hebben.

 

 Neighbour Sisters

Copyright © 2004-2024 KBO | Ontworpen door WebdesignIdee